štvrtok 15. septembra 2016

Baklažánový nákyp s ostrou rajčiakovou omáčkou

400 g cícera, 0,25 l sladkej smotany, lyžica citrónovej šťavy, soľ, pomleté čierne korenie, lyžička mletej rasce, vajce, 2 baklažány, 8 lyžíc olivového oleja, konzerva rajčiakov, červená feferónka, 2 bobkové listy, cukor, 10 g masla, 50 g parmezánu, lyžica vňate
Cícer necháme odkvapkať, spolu so smotanou a citrónovou šťavou dáme do hrnca a necháme variť 15 minút. Pridáme soľ, čierne korenie a rascu. Cícer rozmixujeme na pyré. Vmiešame vajce a zakryté odložíme. Baklažány po dĺžke nakrájame, každý na 4 plátky, ochutíme soľou a čiernym korením. Na panvici opečieme v olivovom oleji a dáme odkvapkať na papier. Rajčiaky s 0,2 l vody, feferónku a bobkovým listom povaríme 15 minút. Dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou cukru. Do vymastenej nákypovej formy položíme vedľa seba 2 plátky baklažánu. Potrieme ich rajčiakovou omáčkou a natrieme jednu tretinou cícerového pyré. Zakryjeme plátkami baklažánu, opäť natrieme a priložíme ďalší plátok, až tretiu nátierku zakryjeme štvrtým plátkom. Prilejeme zvyšnú rajčiakovú omáčku. V predhriatej rúre pri 200 stupňoch na strednom rošte pečieme 30 minút. Syr postrúhame nahrubo a 15 minút pred dopečením baklažán posypeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára