streda 14. septembra 2016

Dusená kyslá kapusta Kyslak

1 kg kyslej kapusty, 50 g prerastenej slaniny, cibuľa, ½ ČL rasce, soľ, bobkový list, štipka cukru, ¼ l mäsového bujónu
Kyslú kapustu ochutnáme, ak je veľmi kyslá, prepláchneme ju studenou vodou. Cibuľu nakrájame nadrobno, slaninu na malé kocky. Na horúcej panvici opečieme slaninku a cibuľku. Pridáme kapustu, krátko ju podusíme a potom ju podlejeme mäsovým vývarom. Pridáme cukor, soľ, bobkový list a rascu. Všetko dobre premiešame a dusíme na slabom ohni 25 minút. Počas dusenia kapustu občas premiešame, aby sa nám nepripálila. Na záver vyberieme bobkový list a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára