štvrtok 22. septembra 2016

Fazuľový šalát s tuniakom

300 g zelenej fazuľky, soľ, 150 g mladej cibuľky, ½ viazaničky petržlenovej vňate a bazalky, výhonok rozmarínu, šťava a kôra z 14 citróna, 5 PL vínneho octu, mleté čierne korenie, strúčik cesnaku, 7 PL olivového oleja, konzerva bielej fazule, 300 g rajčiakov, konzerva tuniaka
Očistené a umyté fazuľové struky rozkrojíme na polovicu a varíme v posolenej vode 15 minút. Fazuľku scedíme necháme vychladnúť a použijeme do šalátu alebo vložíme do mikroténového vrecúška a do mrazničky, aby sme ju mohli použiť do šalátu inokedy. Očistenú, umytú mladú cibuľku nakrájame na tenké krúžky, pridáme bylinky, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru, ocot a zamiešame. Potom zmes osolíme, okoreníme, pridáme rozotretý cesnak, olivový olej a nálev ochutíme. Odkvapkanú bielu fazuľu a fazuľové struky dáme do misky, zalejeme nálevom a zamiešame. Necháme hodinu stáť. Umyté rajčiaky nakrájame na štvrtiny, odkvapkaného tuniaka rozdrobíme, bazalku najemno pokrájame a spolu s nakrájanými rajčiakmi opatrne primiešame k fazuľovej zmesi. Šalát necháme ešte raz 30 minút stáť. Podľa potreby ochutíme soľou, korením a octom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára