štvrtok 22. septembra 2016

Kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom

150 g suchej fazule, 150 g údenej krkovičky, 2 dl mlieka, 1 dl smotany, 40 g hladkej múky, 40 g masti, 40 g cibule, cesnak, mletá červená paprika, ocot, bobkový list, cukor, soľ
Prebratú a umytú fazuľu deň pred varením namočíme. Na druhý deň ju v tej istej vode uvaríme spolu s údenou krkovičkou do mäkka. Uvarenú krkovičku vyberieme a pokrájame na kocky. Fazuľu zahustíme cibuľovou zápražkou, do ktorej sme pridali papriku a zaliali ju mliekom. Pridáme kyslú smotanu, krátko povaríme, potom osolíme a dochutíme cukrom a octom. Nakoniec pridáme na kocky pokrájané údené mäso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára