nedeľa 18. septembra 2016

Fazuľová polievka so šampiňónmi

pohár suchej šarlátovej fazule, 30 g masla, pór, 125 g drobných šampiňónov, 1 ČL karí korenia, 410 g konzervovaných rajčiakov, 3 poháre vody, 2 kocky zeleninového bujónu, 1 PL posekanej petržlenovej vňate
Fazuľu zalejeme vriacou vodou, po hodine ju scedíme. Dáme ju do hrnca, znovu zalejeme vriacou vodou, uvaríme domäkka a zlejeme. Na masle s karí korením opražíme na kolieska pokrájaný pór, pokrájanú mrkvu a šampiňóny. Pridáme fazuľu, roztlačené rajčiaky aj so šťavou, vodu a pokrájané kocky bujónu. Necháme zovrieť a na miernom ohni varíme, kým fazuľa nezmäkne. Pred podávaním pridáme petržlenovú vňať. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára