nedeľa 18. septembra 2016

Hrachová polievka s ľubovníkom

100 g mladého špenátu, 3 cibuľky, karotka, ¼ zeleru, 40 g masla, 2 lyžice oleja, 750 ml slepačieho bujónu, 450 g hrášku, žĺtok, 0,15 l smotany, soľ, čierne korenie, štipka cukru, 4 lyžice posekaného ľubovníka
Umyté listy špenátu pokrájame na pásiky, očistenú cibuľku na kolieska, očistenú karotku a zeler pokrájame na drobné kocky. V hrnci roztopíme maslo a olej, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu a krátko podusíme. Potom pridáme špenát a dusíme ešte 3 minúty. Zalejeme vývarom a keď zovrie, pridáme hrášok a varíme 15 minút. Polievku odstavíme zo šporáka a ešte do horúcej zamiešame žĺtok rozmiešaný v smotane. Dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom. Nakoniec do polievky vmiešame posekaný ľubovník. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára