piatok 23. septembra 2016

Zapekaná fazuľa na macedónsky spôsob

500 g bielej fazule, 100 ml oleja, 200 g paradajok, 4 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 sušené štipľavé feferónky, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, mäta, pol viazaničky petržlenovej vňate, 1 lyžica múky, mleté čierne korenie, soľ.
Fazuľu cez noc namočíme do vody. Na druhý deň ju precedíme a uvaríme, nie však príliš domäkka. Vodu, v ktorej sa fazuľa varila, zlejeme a malé mmožstvo odložíme. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a primiešame mletú červenú papriku. K cibuľovému základu pridáme nakrájané paradajky, cesnak a zaprášime múkou. Všetko spolu dobre zamiešame, pridáme fazuľu a podlejeme vodou, v ktorej sme fazuľu varili. Ochutíme nadrobno nakrájanými feferónkami, soľou, mletým čiernym korením a necháme prejsť varom. Potom fazuľu rozdelíme do viacerých hlinených misiek. Do každej misky nalejeme 1 lyžicu oleja a navrch nasypeme mätu a nasekaný cesnak. Misky dáme do rúry a pri teplote 180 stupňov zapekáme asi 20 minút. Podávame s tenkými opečenými pikantnými klobásami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára