nedeľa 18. septembra 2016

Šampiňónový šalát s hráškom

100 g mladého hrášku, soľ, 250 g paradajok, 500 g šampiňónov, 100 g oravskej slaniny nakrájanej na plátky, viazanička pažítky, 2 PL oleja, 2 ČL byliniek, 2 PL worcesterskej omáčky, 3 PL octu, mleté čierne korenie
Strúčiky mladého hrášku umyjeme a povaríme 8 minút v mierne osolenej vode. Zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Paradajky umyjeme, prerežeme na 4 časti, vyberieme jaderník a nakrájame na hrubšie rezance. Slaninku nakrájame na malé kocky, šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky, umytú pažítku na kolieska. Slaninku opražíme na troche oleja do chrumkava, pridáme šampiňóny, bylinky, červenú papriku a na prudkom ohni za stáleho miešania opekáme 3-6 minút. Šampiňóny zalejeme worcesterskou omáčkou, dáme do misy a necháme trochu vychladnúť. Pridáme paradajky, strúčiky hrášku, pažítku, dochutíme octom, soľou a korením. Pred podávaním zľahka premiešame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára