sobota 17. septembra 2016

Guláš zo sójovým mäsom a hubami

cibuľu , cesnak, olej , 2 rajčiny ,rajčinový pretlak , huby ,kyslú smotanu ,hladkú múku ,sójovú omáčku, sójové kocky, soľ, čierne korenie , rascu ,sladkú papriku , majorán alebo bazalku
Na oleji speníme cibuľu, pridáme nakrájané rajčiny a nakoniec necháme v tuku rozpustiť sladkú papriku.Podlejeme vodou, pridáme ľubovoľné množstvo sušených alebo čerstvých húb, rascu, soľ, čierne korenie a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Medzitým necháme sójové mäso napučať v osolenej vriacej vode ochutenej sójovou omáčkou, potom ho scedíme, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu a pridáme ho k hubám.Keď sú huby mäkké, prilejeme k nim vodu, pridáme rajčinový pretlak, majorán alebo bazalku, dochutíme soľou, čiernym korením a sójovou omáčkou. Zahustíme smotanou a zátrepkou z hladkej múky.Podávame s cestovinami, so zemiakmi alebo s knedľou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára