piatok 16. septembra 2016

Talianska fazuľová polievka s kelom

Z namočenej fazule zlejeme vodu a dáme do hrnca spolu s rozkrájanou veľkou cibuľou, zalejeme 2 litrami teplej vody, osolíme a uvedieme do varu. Varíme asi pol hodiny. Medzi tým pomelieme alebo zmixujeme 1 mrkvu, 1 paštrnák, 1 menší zeler a pridáme k zmesi 1 roztlačený strúčik cesnaku a vložíme do variacej sa polievky, do ktorej sme zároveň pridali aj na tenké pásiky nakrájané bravčové podhrdlie alebo obyčajnú surovú slaninu (200 g). Všetko varíme 10 minút, spočiatku na miernom ohreve, potom ohrev zvýšime. Zatiaľ očistíme 1 malý kel, rozkrojíme ho na polovicu, odstránime tvrdé lístky a hlúb, vložíme ho do polievky, jemne osolíme a varíme ďaľších 10 minút. Polievku podávame s hriankou potretou cesnakom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára