stopkový
zeler, cukina, 2 paradajky, cibuľa, 100 g hrebenatiek, 100 g
uvarenej divej ryže
Zálievka:
6 lyžíc oleja, 4 lyžice octu, lyžička soli, 2 strúčiky
cesnaku, 1/8 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie,
niekoľko lístkov červenej čakanky, škatuľka žeruchy, medovka
Zeler
očistíme, umyjeme a pokrájame na tenučké plátky. Cukinu
umyjeme, po dĺžke rozkrojíme na polovice a takisto pokrájame na
plátky. Paradajky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na
kocky, očistenú cibuľu nadrobno. Mušle umyjeme pod tečúcou
vodou a spolu s ryžou a ostatnými prísadami dáme do misy. Opatrne
premiešame. Na zálievku zmiešame olej, ocot, cesnak roztlačený
so soľou a mäsový vývar, posolíme, pokoreníme a nalejeme na
šalát. Pred podávaním necháme šalát hodinu odstáť v
chladničke. Lístky čakanky rozložíme na taniere, rovnomerne na
ne rozdelíme šalát a ozdobíme žeruchou a medovkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára