streda 14. septembra 2016

Ryžový šalát Neptún

stopkový zeler, cukina, 2 paradajky, cibuľa, 100 g hrebenatiek, 100 g uvarenej divej ryže
Zálievka: 6 lyžíc oleja, 4 lyžice octu, lyžička soli, 2 strúčiky cesnaku, 1/8 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, niekoľko lístkov červenej čakanky, škatuľka žeruchy, medovka

Zeler očistíme, umyjeme a pokrájame na tenučké plátky. Cukinu umyjeme, po dĺžke rozkrojíme na polovice a takisto pokrájame na plátky. Paradajky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky, očistenú cibuľu nadrobno. Mušle umyjeme pod tečúcou vodou a spolu s ryžou a ostatnými prísadami dáme do misy. Opatrne premiešame. Na zálievku zmiešame olej, ocot, cesnak roztlačený so soľou a mäsový vývar, posolíme, pokoreníme a nalejeme na šalát. Pred podávaním necháme šalát hodinu odstáť v chladničke. Lístky čakanky rozložíme na taniere, rovnomerne na ne rozdelíme šalát a ozdobíme žeruchou a medovkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára