nedeľa 26. februára 2017

Biela fazuľa s hovädzím mäsom

200 g bielej fazule, bobkovy list, 400 g hovadzieho masa, 40 g masti, 2 cibule, sol, mlete cierne korenie, tymian, strucik cesnaku, 20 g hladkej muky, 2 lyzice rajciakoveho pretlaku, lyzica cukru
Fazulu namocime den vopred do studenej prevarenej vody. Na druhy den pridame do nej bobkovy list a uvarime ju domakka. Maso pokrajame na kocky a oprazime v rozohriatej masti zo vsetkych stran. Pridame cibulu posekanu nadrobno, oprazime, podlejeme, prikryjeme a dusime. Polomakke maso osolime, okorenime mletym ciernym korenim, pridame tymian, strucik cesnaku a dodusime. Makke maso premiesame s uvarenou fazulou, zaprasime mukou a povarime. Nakoniec ochutime rajciakovym pretlakom a cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára