nedeľa 26. februára 2017

Fazuľka na slanine

500 g sterilizovanych fazuliek, 100 g oravskej slaniny, 1 cibulu, 1 strucik cesnaku, 1 lyzicku hladkej muky, masovy vyvar, 2 lyzice kecupu, 0,2 l kyslej smotany, 100 g makkej udeniny
Sterilizovane fazulky scedime a nechame odkvapkat. Oravsku slaninu pokrajame na tenke platky alebo male kocky, rozskvarime, pridame nadrobno posekanu cibulu a oprazime. Cesnak rozotrieme v soli. Slaninu s cibulou a cesnakom zarasime hladkou mukou, zalejeme masovym vyvarom, vlozime pokrajane sterilizovane fazulky a kratko povarime. Dochutime kecupom a kyslou smotanou. Nakoniec pridame pokrajanu oprazenu udeninu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára