nedeľa 12. februára 2017

Fazuľový guláš s mrkvou

500 g hovädzieho (alebo iného mäsa), 1 dl oleja, 100 g cibule, 50 g mrkvy, 50 g cukru, 1 dl200 g fazule (namočíme deň predtým), 200 g čerstvých hríbov, 4 strúčiky cesnaku, 50 g slaniny, soľ, korenie, rasca, majorán. kečupu
Mäso pokrájame na kocky a dáme na cibuľku, ktorú sme spenili na oleji. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme. Fazuľu, ktorú sme predtým namočili, uvaríme zvlášť do mäkka. Hríby nakrájame na plátky, osolíme, pridáme rascu a podusíme na slanine, ktorú sme predtým nakrájali na kocky. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme prelisovaný cesnak, podusené hríby, na kocky nakrájanú zeleninu, kečup a udusíme do mäkka. Pred dovarením primiešame uvarenú fazuľu, pridáme majorán a podľa potreby dochutíme. Podávame s čerstvým pečivom, alebo chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára