nedeľa 12. februára 2017

Fazuľový guláš

300 g bielej fazule, bobkovy list, 200 g udeneho bocika, 40 g masti, 2 cibule, 1 lyzicku hladkej muky, 1 lyzicku mletecj cervenej papriky, sol, 2 struciky cesnaku, 2 lyzice kecupu, 1 malu cibulu na ozdobenie
Fazulu namocime den dopredu v studenej prevarenej vody. Na druhy den ju uvarime spolu s bobkovym listom do makka. Medzitym zvlast uvarime udene maso v mensom mnozstve vody. Na rozohriatom tuku oprazime nadrobno pokrajanu cibulu, zaprasime mukou a mletou cervenou paprikou. Zalejeme vyvaro z udeneho masa a povarime. Pridame scedenu fazulu, osolime, dochutime rozotretym cesnakom a kecupom. Udene maso pokrajame na tenke platky alebo hrubsie rezance a pridame do fazule.Ozdobime kolieskom ocistenej cibule.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára