pondelok 13. februára 2017

Fazuľový paprikáš

1, 5 kg zelenej fazuľky, 2 zelené papriky, 2 - 3 zrelé rajčiaky, cibuľa, 2 kávové lyžičky mletej čevenej papriky, masť, soľ, majorán, 1,4 l šľahačky alebo lahôdkovej smotany  
Očistenú a nakrájanú zelenú fazuľku dáme na pekáč, do ktorého sme dali masť a spolu s cibuľkou speníme. Do toho pridáme na drobné kúsky narezanú zelenú papriku a všetko to trochu opečenieme. Potom pridáme ošúpané a rozštvrtené rajčiaky, 1,2 litra vody, koreniny, soľ, všetko dobre rozmiešame a v tlakovom hrnci dusíme 15 - 20 minút. Keď sú už uvedené suroviny mäkké, pridáme do nich smotanu alebo šľahačku a podľa potreby ochutíme. Podávame so zemiakmi alebo chlebom.
Tipy :  Fazuľkový paprikáš môže slúžiť aj ako príloha k pečenému mäsu, k minútkam, opekanej klobáse a podobne. Môžeme ho spestriť aj párkami nakrájanými na kolieska alebo bravčovým či teľací mäsom, narezaným na kocky alebo rezance.
V  zimnom období môžeme rajčiaky a papriky nahradiť konzervovaným lečom alebo nakladanou zelenou fazuľkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára