nedeľa 26. februára 2017

Pyré zo zeleného hrášku

500 g zeleneho hrasku, 400 g zemiakov, 400 g syra camembert, 100 g mletych orechov, 1 dl oleja, 2 cigorie, 5 dl masoveho vyvaru, 50 g muky, 2 vajcia, viazanicka cerstveho kopru, sol, mlete cierne korenie
V masovom vyvare uvarime zemiaky nakrajane na male kocky a zeleny hrasok. Ked zelenina zmakne, rozmixujeme ju spolocne s minimalnym mnozstvom vyvaru. Pridame nadrobno poseklany kopor, osolime a okorenime. Camembert nakrajany na platky a obalime najprv v muke, potom v rozslahanom vajicku a nakoniec syr polozime na rozomlete orechy. Takto obalene platky usmazime v panvici na niekolkych kvapkach oleja spolu s cigoriou rozobranou na jednotlive listky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára