nedeľa 26. februára 2017

Nemecká polievka z lúpaného hrachu

6-8 porcii: 250 g mrkvy, 2 cibule, 250 g kvaky, 250 g zemiakov, 2 stopky zeleru, 250 g suscheho zlteho lupaneho poleneho hrachu, 3 cele klinceky, zvazok vnati, mastne udene koleno, 1 l vody, 0,5 l piva, 250  g frankfurtskych parkov, zvazok petrzlenovej vnate, 1 KL horcicoveho prasku
Mrkvu, cibulu, zemiaky, kvaku a zeler pokrajame na kocky. Hrach preplachneme. V ohnovzdornej nadobe zmiesame zeleninu a hrach. Klinceky zasunieme do zvazku vnati a spolu s vodou, pivom a kolenom pridame k zelenine. Uvedieme do varu a odstranime vsetky zrazeniny z povrchu. Prikryjeme a pomaly varime, kym hrach nezmakne. Po vychladnuti mozeme odlozit. Parky nakrajame na kolieska. Petrzlenovu vnat zbavime stopiek a nadrobno posekame. Koleno a viazanicku vnati vyberieme, maso nechame trochu vychladnut, oberieme ho, pokrajame na vacsie kusky a pridame do polievky. Pridame parky a nechame pomaly vriet 3-5 minut. Do malej misky dame horcicovy prasok. Prilejeme 2 PL polievky a dobre rozmiesame. Tuto zmes pridame do polievky spolus vacsinou petrzlenovej vnate.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára