nedeľa 26. februára 2017

Šošovica na indický spôsob

balicek sosovice, sol, mleta rasca, olej, cibula, cesnak, 4 KL kari, kysla smotana, voda
Den dopredu si namocime sosovicu, aby sa na druhy den kratsie varila. Na druhy den ju poriadne scedime. Na oleji spenime ibulu a cesnak. Sosovicu nasypeme do hrnca a na oleji ju aspon 10 minut prudko restujeme. Nepodlievame vodou. Sosovicu musime dobre osmahnut. Pridame lyzicku mletej rasce, sol, 4 lyzicky kari korenia alebo kurkumy. Podlejeme sosovicu trochou vody a dusime 40 minut. Pocas dusenia podlievame vodou. Ked je sosovica makka a voda uplne odparena, pridame jednu kyslu smotanu. Jedlo poriadne premiesame a nechame chvilocku prejst varom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára