Fazulku uvarime v slanej vode, zlejeme a nechame odkvapkat. Do rozohriateho oleja v panvici dame nadrobno nakrajany cesnak a na stvrtky rozkrojenu safaladku a nechame opiect. Opecene stvrtky safaladky vyberieme a do horuceho oleja s cesnakom dame uvarene azulkove struky. Rychlo ich oprazime. Z cukru, octu a stipky soli pripravime asi 1 dl nalevu. Zalejeme nim fazulku, ktoru rozdelime na tanieriky, a navrch polozime po stvrtke safaladky.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
štvrtok 9. februára 2017
Zelená fazuľka na cesnaku
250 g strukov mladej zelenej fazulky, 4 struciky cesnaku, 3 lyzice oleja, sol, cukor, ocot, safaladka
Fazulku uvarime v slanej vode, zlejeme a nechame odkvapkat. Do rozohriateho oleja v panvici dame nadrobno nakrajany cesnak a na stvrtky rozkrojenu safaladku a nechame opiect. Opecene stvrtky safaladky vyberieme a do horuceho oleja s cesnakom dame uvarene azulkove struky. Rychlo ich oprazime. Z cukru, octu a stipky soli pripravime asi 1 dl nalevu. Zalejeme nim fazulku, ktoru rozdelime na tanieriky, a navrch polozime po stvrtke safaladky.
Fazulku uvarime v slanej vode, zlejeme a nechame odkvapkat. Do rozohriateho oleja v panvici dame nadrobno nakrajany cesnak a na stvrtky rozkrojenu safaladku a nechame opiect. Opecene stvrtky safaladky vyberieme a do horuceho oleja s cesnakom dame uvarene azulkove struky. Rychlo ich oprazime. Z cukru, octu a stipky soli pripravime asi 1 dl nalevu. Zalejeme nim fazulku, ktoru rozdelime na tanieriky, a navrch polozime po stvrtke safaladky.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára