nedeľa 26. februára 2017

Šošovica so šunkou

1/2 kg sosovice, olej podla potreby, 2 stredne velke cibule, 3 velke rajciaky, strucik cesnaku, 1/4 kg vareneho udeneho masa, sol, mlete cierne korenie, petrzlenova vnat
Prebranu a umytu sosovicu namocime asi na hodinu do studenej vody. V tej istej vode ju povarime asi 5 minut bez soli. Potom cast vody zlejeme a nahradime ju cistou vodou. Pred dovarenim sosovicu osolime. V kastrole na oleji opecieme nadrobno nakrajanu cibulu dozlatista. Rajciaky olupeme a nakrajame na platky. Pridame ich k cibuli, potom nadrobno posekany cesnak a odkvapkanu sosovicu. Udene maso nadrobno pokrajame, primiesame k ostatnemu, osolime a okorenime. Spolu dusime 15 minut. Pred podavanim posypeme posekanou petrzlenovou vnatou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára