nedeľa 12. februára 2017

Guláš s fazuľou

500 g hovädzieho mäsa, 250 g suchej fazule, 2 lyžice tuku, 500 g čerstvých rajčiakov a zelenej papriky (môže byť mrazené alebo sterilizované lečo), 2 cibule, 2 - 3 strúčky cesnaku, 1 lyžička rasce, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, soľ
Fazuľu preberieme od nečistôt, umyjeme a na 12 hodín namočíme do čistej vody. Na druhý deň fazuľu uvaríme. Umyté mäso pokrájame na kocky. V rajnici zohrejeme tuk, vložíme mäso a miešajúc dobre opražíme. Potom vložíme mäso a nadrobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájané a očistené papriky a rajčiaky (alebo lečo), pretlačený cesnak, korenie, rascu, mletú papriku a čili, dusíme vo vlastnej šťave, potom podlievame a občas pomiešame, kým je mäso mäkké. Nakoniec primiešame uvarenú fazuľu, dochutíme a môžeme podávať s chlebom alebo so zemiakmi. Fazuľový guláš je lepší prihrievaný.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára