sobota 17. septembra 2016

Plnené ryžové guľky s hubami

750 g ryže, 300 g húb ,100 g masla, cibuľu, 200 g eidamu, 150 g hrášku ,50 g strúhaného parmezánu , 4 vajcia, mleté čierne korenie , strúhanku ,olej na vyprážanie
Bielu guľatú ryžu varíme vo vriacej vode, kým sa nezačne trochu lepiť. Vodu zlejeme, k ryži primiešame rozšľahané vajcia, maslo a postrúhaný parmezán. Zmes necháme asi hodinu odstáť v chladničke.Na masle opečieme nadrobno posekanú cibuľu a huby. Keď sú huby mäkké, pridáme hrášok. Zmes necháme trochu vychladnúť, dochutíme soľou a korením. Eidam pokrájame na kocky. Z ryžovej zmesi formujeme guľky, veľké asi ako tenisová loptička. Do každej zapracujeme časť hubovej zmesi s hráškom a 3 kocky eidamu. Hotové guľky obalíme v strúhanke a opečieme na oleji.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára