štvrtok 22. septembra 2016

Fazuľkový šalát

½ kg mladej fazuľky, ½ kg zemiakov, soľ, ¼ kg paradajok, 300 g šunkovej salámy alebo pečeného mäsa, vňať, pažítka, 40 g cibule, 4 PL octu, ml.č.korenie, 5 PL oleja, 1 vajce
Uvarené zemiaky olúpeme, pokrájame na kolieska. Zelenú fazuľku uvarenú v slanej vode scedíme, pokrájame na menšie kúsky. Všetko vložíme do misy, osolíme, pridáme pokrájané paradajky, na kocky nakrájanú salámu, premiešame, posypeme korením, nadrobno posekanou vňaťou, pažítkou, cibuľou, zalejeme nálevom z octu a oleja. Premiešame, povrch ozdobíme osminkami vajca.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára