streda 14. septembra 2016

Fazuľový šalát s teľacou pečeňou

500 g zelenej fazuľky., soľ., čakanka (250 g)., konzerva sterilizovanej fazule (250 g)., 2 červené cibule., hlávkovy šalát., 300 g teľacej alebo hydinovej pečene., lyžica múky., mleté čierne korenie., 20 g masla., soľ., 3 zemiaky., 2 šalotky., strúčik cesnaku., lyžička rastlinného tuku., dl rastlinného oleja., 1/8 l vývaru., 3 lyžice octu., soľ., korenie.,
Fazuľu umyjeme a varíme v osolenej vode. Scedíme a prelejeme studenou vodou. Čakanku a šalát umyjeme a natrháme na kúsky. Sterilizovanú fazuľku necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme, prekrojíme a nakrájame na plátky. Umyté zemiaky uvaríme v šupke. Osúpeme ich a prepasírujeme. Šaleotku a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme dosklovita. Olej, horúci vývar, ocot, zemiaky, šalotku, cesnak, soľ a korenie spolu zmiešame a dochutíme. Takto pripraveným nálevom zalejeme zmiešanú zeleninu. Pečeň umyjeme, osušíme, okoreníme a obalíme múkou. Opekáme 4 mynúty na horúcom tuku. Vyberieme, osolíme a podávame so šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára