nedeľa 18. septembra 2016

Teľacie rebierko s dusenou fazuľkou

600 g teľacieho karé, 80 g masla, 20 g hladkej múky, 800 g fazuľových strukov, 80 g masla, petržlenová vňať, 30 g strúhanky, 1 dl šľahačky
Z teľacieho karé odlorežeme blany a odsekneme chrbtovú kosť. Mäso pokrájame tak, aby na každom rebierku bola rebrová kosť. Rebierka naklepeme, posolíme, pomúčime a z oboch strán opečieme na masle, na ktorom upražíme múku do zlatožlta. Zalejeme vývarom, dobre povaríme, uložíme na misu a obložíme dusenými fazuľovými strukmi. Dusené fazuľové struky: Do rajnice dáme maslo, vložíme umyté a očistené fazuľové struky, posolíme, posypeme upraženou strúhankou, nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a premiešame. Podlejeme vodou, prikryjeme a v rúre dusíme. Pred dodusením nalejeme na struky smotanu a ešte 15 minút dusíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára