piatok 16. septembra 2016

Kubánska fazuľová polievka

Na 2 lyžiciach masla osmahneme na plátky rozkrájanú veľkú cibuľu, 4 roztlačené strúčky cesnaku a 2 – 3 hrste zmrazených zŕn kukurice. Potom pridáme na kocky pokrájané 2 veľké zemiaky a trochu neskôr väčšiu šálku drobnejšie nakrájanej cukiny a jednu čili papričku. Zalejeme 1,5 litrom silnejšieho mäsového vývaru, osolíme, pridáme 2 rozkrájané olúpané paradajky, 1 menšiu konzervu paradajkového pretlaku, 3 bobkové listy, pol lyžičky mletého koriandru, mleté čierne korenie, tymian, petržlenovú vňať a nakoniec 150 g uvarenej bielej fazule. Na porciu v tanieri položíme plátok citrónu (najlepšie zelenej limety).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára