piatok 16. septembra 2016

Rybacia fazuľová polievka so smotanou

150 g nakrájanej koreňovej zeleniny, 1 menšiu cibuľu, 3 strúčky cesnaku, celé čierne a nové korenie a bobkový list varíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom vložíme očistenú rybu alebo rybacie hlavy (do 1 kg hmotnosti) a tiež varíme, kým nie je mäso celkom mäkké. Potom polievku precedíme, kosti vyberieme, zeleninu a kúsky mäsa vložíme naspäť do polievky a primiešame do nej múku (1 PL) rozmiešanú v pol litri kyslej smotany. Vložíme do nej ak máme, aj na troche masti opražené mliečie alebo ikry. Na záver vložíme do polievky 150 g uvarenej veľkej bielej fazule, chvíľu povaríme, trochu okyslíme citrónom a posypané petržlenovou vňaťou podávame s pokrájanou a opraženou žemľou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára