300
g mrazeného hrášku a bôbu, 200 g suchej fazule, cíceru
a šošovice, cvikla, zeler, mrkva, cibuľa, strúčik cesnaku,
lyžica rajčiakového pretlaku, petržlenová vňať a majorán,
200 g cestoviny, 2 lyžice oleja, nastrúhaný parmezán, soľ,
korenie
Strukoviny
namočíme do studenej vody na aspoň 12 hodín, potom ich dáme do
mierne osolenej vody a napoly ich uvaríme. Očistenú cviklu
a mrkvu nakrájame na kúsky, zeler nastrúhame, vložíme spolu
so strukovinami, bôbom a hráškom do nádoby, zalejeme vodou
a necháme variť. Nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme
na oleji, pridáme k ním posekanú vňať a majorán
a potom vylejeme do hrnca, v ktorom sa varí zelenina.
Takmer na konci varenia pridáme cestovinu a necháme variť
ešte niekoľko minút, aby bola cestovina polomäkká.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára