štvrtok 22. septembra 2016

Cestovina so strukovinami

300 g mrazeného hrášku a bôbu, 200 g suchej fazule, cíceru a šošovice, cvikla, zeler, mrkva, cibuľa, strúčik cesnaku, lyžica rajčiakového pretlaku, petržlenová vňať a majorán, 200 g cestoviny, 2 lyžice oleja, nastrúhaný parmezán, soľ, korenie
Strukoviny namočíme do studenej vody na aspoň 12 hodín, potom ich dáme do mierne osolenej vody a napoly ich uvaríme. Očistenú cviklu a mrkvu nakrájame na kúsky, zeler nastrúhame, vložíme spolu so strukovinami, bôbom a hráškom do nádoby, zalejeme vodou a necháme variť. Nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na oleji, pridáme k ním posekanú vňať a majorán a potom vylejeme do hrnca, v ktorom sa varí zelenina. Takmer na konci varenia pridáme cestovinu a necháme variť ešte niekoľko minút, aby bola cestovina polomäkká.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára