piatok 16. septembra 2016

Pražený sójový syr s hubami

220 g nakrájaných húb na plátky.Koreniny a pochutiny: 50 g nadrobno nasekanej varenej šunky, 1 lyžica ryžového vína alebo suchého sherry, 4 plátky sójového syra tofu, nakrájaného na malé kocky, 4 sušené čínske huby, namočené a nakrájané na plátky, 220 g listov horčice alebo špenátu nakrájaných na kúsky dlhé 7 cm, 2 nasekané jarné cibuľky, štipka jedlej sódy, 2 čajové lyžičky cukru, 2 cm čerstvého koreňa zázvoru, olúpaného a nakrájaného na kúsky, pol čajovej lyžičky soli.
Omáčka: 1 lyžica omáčky z ustríc, 1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky, 1 lyžica kukuričného škrobu, 4 lyžice vývaru alebo vody, mleté čierne korenie
Čerstvé huby namočíme na asi 1 minútu do vody. Huby vytlačíme a vodu vylejeme. Zmiešame koreniace prísady dohromady a asi 6 minút huby marinujeme. Marinádu zlejeme. Uvedieme do varu 1300 ml vody a pridáme jedlú sódu a soľ. Zeleninu namočíme na asi 2 minúty, potom ju osušíme a vodu zlejeme. Sójový syr posypeme s pol čajovou lyžičkou soli a opražíme ho v horúcom oleji dozlata a odložíme nabok. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a za stáleho miešania pražíme zázvor, cibuľku a šunku asi 3 minúty. Do woku vrátime huby a zmiešame ich so zázvorom, cibuľkami a šunkou. Pridáme premiešané prísady do omáčky a uvedieme ich do varu. Pridáme sójový tvaroh a zvoľna varíme na miernom plameni, dokiaľ omáčka nezhustne. Zeleninu naukladáme na misu a zalejeme ju omáčkou. Posypeme mletým čiernym korením

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára