nedeľa 18. septembra 2016

Tofu tortičky

2/3 pohára celozrnnej múky, 1/3 pohára hladkej múky, 60 g masla, ¼ pohára sezamových semien, žĺtok, 1 PL vody, soľ
Plnka: 300 g tofu, 30 g masla, 2 cibule, 2 kúsky zeleru, 1 červená paprika, 1 ČL kukuričnej múky, 1/3 pohára vody, 2 ČL horčice, ½ kocky zeleninového bujónu, 1 PL zeleninového bujónu
Z múky, masla, sezamu, žĺtka a vody zmiesime cesto a hnetením na pomúčenej doske ho dohladka vypracujeme. Prikryjeme ho a dáme na 30 minút do chladničky. Vymastené a múkou vysypané formičky vhodnej veľkosti naplníme rozvaľkaným cestom, okraje odrežeme. Pečieme v stredne teplej rúre, kým cesto mierne nezhnedne.
Plnka: Na masle speníme n aplátky pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájaný zeler a papriku. Zaprášime múkou, pridáme horčicu a bujón. Necháme zovrieť a trochu zhustnúť. Pridáme na kocky pokrájané tofu a petržlenovú vňať a spolu opät prehrejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára