piatok 16. septembra 2016

Fazuľová polievka s čabajkou

Stredne veľké, biele fazule (350 g) uvaríme do polomäkka.Počas varenia si pripravíme zelenínu – 1 kaleráb, 1 mrkvu, 1 stredný pór, ktorú nakrájame na menšie kocky a pridáme k fazuliam a spolu dovaríme s fazuľou. Potom pridáme na kolieska nakrájanú čabajku (100 g), 2 PL paradajkového pretlaku a chvíľu povaríme malom ohni. Nakoniec rozhabarkujeme 1 PL hladkej múky v 2 dc bieleho vína, pridáme rozotrený strúčik cesnaku, ČL papriky (s menšou časťou štiplavej), trochu mletého čierneho korenia, kopcovitú ČL v prstoch rozmrvenej majoránky, 1 kocku masoxu a prevarte. Podávajte s čerstvo upečeným chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára