piatok 16. septembra 2016

Ruská fazuľová polievka s údeným bôčikom

Údený bravčový bôčik (500 g) uvaríme do mäkka a nakrájame ho na kocky. Z namočených bielych fazúľ (500 g) zlejeme vodu a fazuľu uvaríme do mäkka vo vode, v ktorej sa varil bôčik. Na 2 PL bravčovej masti rozpražíme polovicu nadrobno nakrájanej veľkej cibule, hrubo nastrúhanú mrkvu (150 g), petržlen (150 g), pridáme nakrájané mäso a všetko chvíľu podusíme. Po osolení a pridaní mletého čierneho korenia, pridáme zmes k dovárajúcim sa fazuliam, zamiešame a chvíľu znovu povaríme. Starší (včerajší) chlieb (250 g), nakrájame na väčšie kocky, pridáme do polievky zároveň s druhou polovicou nadrobno nakrájanej cibule a už len chvíľu prehrievame na miernom ohni a podávame s nakrájanou petržlenovou a ligurčekovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára