piatok 16. septembra 2016

Cestovinový nákyp s hráškom

400 g cestovín, 400 g nastrúhaného tvrdého syra, 1 smotana na šľahanie, 3 vajcia, 300 g hrášku z konzervy, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica oleja, bazalka, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode, do ktorej sme pridali niekoľko kvapiek oleja. Zlejeme a necháme odkvapkať. Vajcia premiešame so smotanou a priádme pretlačený cesnak. Ochutíme soľou, korením a bazalkou. Cestoviny premiešame s hráškom a syrom.Preložíme do vymastenej formy z varného skla a prelejeme smotanovou omáčkou. Zapečieme vo vyhriatej rúre pri teplote asi 200 C 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára