piatok 22. februára 2013

Marocká cícerová polievka

350 gramov predvareného cíceru, liter zeleninového vývaru, 200 bieleho suchého vína,2 stonky zeleru, 50 gramov mrazeného hrášku, väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 červené papriky, čili paprička, 1/2 ČL rímskej rasce, 1 ČL mletého koriandra, 3 PL slnečnicového alebo olivového oleja, petržlenová vňať, hrsť čerstvého nasekaného koriandra, soľ, mleté čierne korenie
Zeleninu rozkrájajte na rovnomerné kocky. V hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu. K nej pridajte pokrájaný stonkový zeler, premiešajte a pridajte rímsku rascu a nadrobno nasekanú čili papričku. Po minúte opekania pridajte prelisovaný cesnak a papriky, krátko poduste, prisypte hrášok a zasypte cícerom. Všetko premiešajte a zalejte vývarom a vínom. Varte na miernom plameni. Dochuťte soľou, korením a nakoniec dozdobte nasekanými vňaťami petržlenu a koriandra. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára