pondelok 14. januára 2019

Fazulová polievka

120 g fazule., 80 g rôznej koreninovej zeleniny., soľ., 30 g masla., 30 g hladkej múky., 30 g cibule., KL mletej červenej papriky., majorán., 2 strúčiky cesnaku., 2 žemle
Fazuľu preberieme, umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Necháme ju namočenú až do druhého dňa. Zatiaľ čo namočenú fazuľu uvaríme do mäkka, v inom hrnci uvaríme zeleninu. Uvarenú fazuľu a uvarenú zeleninu zriedime vývarom zo zeleniny a zahustíme zápražkou pripravenou z masla, múky, pokrájanej cibule a mletej papriky. Opäť dáme prevariť, pridáme trochu majoránu, roztlačený cesnak. Hotovú polievku dochutíme soľou. Žemle nakrájame na kocky, na sucho opečieme na panvici a posypeme nimi každú porciu polievky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára