pondelok 7. januára 2019

Fazuľa s kyslou kapustou

200 g suchej fazule., 30 g údenej slaniny., 40 g cibule., 400 g kyslej kapusty., 200 g zemiakov., soľ
Prebratú umytú fazuľu zalejeme studenou vodou a necháme napučať do druhého dňa. Potom ju varíme v tlakovom hrnci do mäkka. Zvyšok vody necháme odpariť. Na kocky pokrájanú slaninu opražíme do zlatista, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú zapeníme. Pridáme pokrájanú kapustu, na kocky pokrájané zemiaky, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Nakoniec k pokrmu primiešame mäkkú fazuľu a dochutíme soľou. Podávame k varenému údenému mäsu alebo k iným údeným výrobkom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára