pondelok 14. januára 2019

Fazuľový šalát s krevetami

100 g veľkej bielej fazule (suchej)., bobkový list., nadrobno pokrájané listy saturejky., strúčik cesnaku., soľ., cibuľa., 4 artičoky (zavárané)., 2 PL vínneho octu z červeného vína., 4 PL olivového oleja., čierne korenie., cukor., 150 g kreviet (bez panciera)., bazalkové lístočky
Fazuľu cez noc namočíme v 0,5 l vody. Potom necháme fazuľu, bobkový list, saturejku cesnak v šupke a štipku soli v tejto vode zovrieť. Hrniec prikryjeme a dusíme na miernom ohni 1,5 – 2 hodiny. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky, na lyžici olivového oleja opražíme do sklovita. Artičoky nakrájame na pásiky, krátko podusíme s cibuľou. Fazuľu necháme odkvapkať, vodu nevylievame. Osem PL vody, v ktorej sme varili fazuľu pomiešame s octom a 3 PL olivového oleja posolíme, okoreníme a pridáme štipku cukru. Fazuľu zamiešame s cibuľou, artičokami, dresingom a krevetami. Necháme marinovať aspoň 0,5 hodiny. Obložíme bazalkou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára