Z masla a múky urobíme bledú zápražku, po častiach ju zalejeme vývarom, osolíme, dobre vymiešame a najmenej 15 minút povaríme. Potom pridáme varenú fazuľu, varené rezance a hlivu udusenú na lyžičke tuku. Nakoniec pridáme soľ a posekanú petržlenovú vňať.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
pondelok 23. januára 2017
Fazuľová polievka s hlivou
1 lyžica masti alebo tuku, 1 lyžica hladkej múky, 1 liter vývaru z kostí alebo zeleniny, 3 šálky varenej fazule, 1 lyžica hrubších rezancov, soľ, 1 čajová lyžička masla, 200 g hlivy, petržlenová vňať
Z masla a múky urobíme bledú zápražku, po častiach ju zalejeme vývarom, osolíme, dobre vymiešame a najmenej 15 minút povaríme. Potom pridáme varenú fazuľu, varené rezance a hlivu udusenú na lyžičke tuku. Nakoniec pridáme soľ a posekanú petržlenovú vňať.
Z masla a múky urobíme bledú zápražku, po častiach ju zalejeme vývarom, osolíme, dobre vymiešame a najmenej 15 minút povaríme. Potom pridáme varenú fazuľu, varené rezance a hlivu udusenú na lyžičke tuku. Nakoniec pridáme soľ a posekanú petržlenovú vňať.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára