utorok 10. januára 2017

Fazuľová polievka s haluškami -domaci recept

200 g fazule., 150 g koreňovej zeleniny., 40 g údenej slaninky., 1 strúčik cesnaku., 1 cibuľa., 40 g hladkej múky., mletá červená paprika., soľ., čierne korenie., zelená petržlenová vňať.
HALUŠKY: 30 g masla., 30 g hrubej múky., 0,05 l mlieka., soľ., 1 vajce.,muškátový oriešok, strúhanka
Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Varíme ju v tej istej vode v ktorej bola namočená. Keď je fazuľa polomäkká, mrkvu, petržlen a zeler, opražíme na údenej slaninke. Pridáme rozotretý cesnak a nadrobno porezanú cibuľku, zaprášime hladkou múkou a popražíme. Odstavíme, primiešame mletú červenú papriku a vmiešame do polievky. Osolíme, okoreníme čiernym mletým korením a uvaríme do mäkka. Do hotovej polievky pridáme halušky a zelenú petržlenovú vňať. Príprava halušiek – múku nasucho opražíme, zalejeme mliekom, pridáme maslo a uvaríme hustú kašu. Vychladnutú osolíme, pridáme vajce, strúhanku a postrúhaný muškátový oriešok. Vykrajujeme kl malé halušky, ktoré uvaríme v mäsovom vývare.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára