utorok 18. októbra 2016

Fazuľový šalát s hlivami

100 g suchej fazule, 200 g hlivy, 100 g cibule, mleté čierne korenie, soľ, ocot, cukor alebo umelé sladidlo, 50 g oleja, štipka rozdrvenej saturejky, sójová omáčka na ochutenie.
Fazuľu deň vopred namočíme, potom do mäkka uvaríme v osolenej vode. Hlivu pokrájame a domäkka udusíme na oleji. Do misky dáme mleté čierne korenie, pokrájanú hlivu a scedenú fazuľu. Z vody, v ktorej sa varila fazuľa, pripravíme nálev s pridaním cukru alebo sladidla a octu. Prilejeme k šalátu, pridáme saturejku, premiešame a ochutíme sójovou omáčkou. Podávame ako desiatový šalát alebo ako samostatný pokrm pri redukčnej diéte.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára