sobota 1. októbra 2016

Mladé holuby so zeleným hráškom

4 mladé holuby, soľ, 40 g údenej slaniny, 20 g cibule, 20 g mrvky, 20 g petržlenu
Hrášok: ½ kg hrášku, 60 g masla, 30 g hladkej múky, soľ, 20 g cukru, petržlenová vňať
Vyprážané žemle: 2 žemle, ¼ dl mlieka, 2 vajcia, 100 g masti na vyprážanie
Vypitvané mladé holuby umyjeme, posolíme a upravíme na pečenie. V rajnici rozpražíme údenú slaninu pokrájanú na plátk a pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen. Do tohto základu vložíme holuby, podlejeme ich vodou, prikryheme a v rúre udusíme do žlta. Mäkké holub rozkrojíme na štvrtiny, poukladáme na misu, na ňu dáme i udusený hrášok a polejeme šťavou. Obložíme vyprážanou žemľou.
Hrášok: Hrášok dusíme na masle, posolíme, ocukríme, pridáme posekanú petržlenovú vňať, poprášime múkou, trochu podlejeme vývarom a dobre povaríme.
Vyprážané žemle: Žemle pokrájame na plátky ½ cm hrubé, namočíme do vajec rozmiešaných s mliekom a v horúcej masti vypražíme do ružova.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára