sobota 1. októbra 2016

Zeleninovo ryžová panvica s rybacími prstami

zväzok lahôdkovej cibuľky alebo pór, cibuľa, 45 g masla, 250 g ryže, 3 lyžice zeleninového vývaru, 20 kusov mrazených rybacích prstov, 75 g tvrdého syra, 5 rajčiakov, soľ, biele korenie, zväzok kôpru
Očistenú cibuľku pokrájame na kolieska, obielenú cibuľu pokrájame nadrobno. Trochu tuku rozpálime na panvici a posekanú cibuľu opražíme do sklovita. Pridáem ryžu, pri miešaní ju trocha opražíme a nakoniec zalejeme 0,5 l vody s vývarom. Pridáme trocha cibuľky a zakryté dusíme pri miernej teplote na slabom ohni 20 minút. Na druhej panvici roztopíme 30 g masla a nerozmrazené prsty na nej opekáme z oboch strán 5-8 minút. Rajčiaky pokrájame na malé kúsky, kôpor posekáme nadrobno a primiešame do ryže. Dochutíme soľou a korením. Rybie prsty rozložíme na ryžu a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme 10-15 minút pri teplote 200 stupňov. Zdobíme kôprom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára