pondelok 3. októbra 2016

Zeleninové rizoto

400 g ryže, 50 g zeleného hrášku, cuketa, ½ žltej papriky, ½ červenej papriky, baklažán, mrkva, bobkový list, olivový olej, citrónová šťava, bazalka, soľ a korenie
Zeleninu umyjeme, papriku a mrkvu nakrájame na kocky. Cuketu a baklažán najprv prekrojíme po dĺžke na štvrťky a potom na menšie kúsky. Hrášok uvaríme v slanej vode, potom ho scedíme a odložíme nabok. Papriku, mrkvu, cukety a baklažán zmiešame, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Položíme na alobal spolu s vetvičkou bazalky. Okraje čo najtesnejšie uzavrieme a 12-15 minút pečieme tak, aby bola zelenina mäkká, ale aby sa nerozpadávala. Ryžu uvaríme v dostatočnom množstve vody spolu s 1 bobkovým listom a citrónovou šťavou. Napokon jemne zmiešame ryžu so zeleninou a odloženým hrachom, pokvapkáme olivovým olejom a podávame. K zelenine môžeme pridať 2 strúčiky nakrájaného cesnaku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára