pondelok 3. októbra 2016

Bylinková ryža na pekáči

50 g masla, 1 cibuľu, 200 g brokolice, 200 g karfiolu, 2 karotky, cesnakovú vňať, 1 šálku bieleho vína, 250 g ryže Natural, 1 l zeleninového vývaru, morskú soľ, mleté čierne korenie, 1 PL postrúhanej citrónovej kôry, 1 zväzok citrónovej medovky, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku morskej soli, 4 lyžice mandľových lupienkov, 4 vajcia, 2 PL posekaného šťaveľa, 2 PL trebuľky, 2 PL estragónu, 2 Pl petržlenovej vňate
V pekáči zohrejeme maslo, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, ružičky brokolice a karfiolu a všetko spolu podusíme. Karotku očistíme a spolu s cesnakom pokrájame na tenké plátky. Pridáme k zelenine, podlejeme bielym vínom, pridáme ryžu a doplníme zeleninovým vývarom. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Prikryté pečieme pri strednej teplote v predhriatej rúre na 200°C 20-25 minút. Potom úposypeme postrúhanou citrónovou kôrou, nadrobno posekanou citrónovou medovkou, cesnakom rozotretým so soľou a lupienkami mandlí. Navrch rozdelíme vajcia a posypeme bylinkami. Znova dáme do rúry a zapekáme ďalších 10 minút. Vyberieme z rúry a hneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára