sobota 1. októbra 2016

Opekaná ryža s vajcami a krevetami

300 g ryže, soľ, 0,25 l vody, 150 g póru, 175 g sterilizovaných fazuľových klíčkov, 100 g šunky, 4 vajcia, 3 PL ryžového vína, 6 PL oleja, 100 g mrazeného hrachu, 150 g kreviet, 1 PL ustricovej omáčky, 3 PL sójovej omáčky
Ryžu varíme vo vriacej vode 15 minút a potom ju scedíme. Vychladnutú opražíme na panvici na 2 lyžiciach oleja. Osobitne podusíme na 2 lyžiciach oleja umytý a nakrájaný pór, ku ktorému pridáme nadrobno nakrájanú šunku, odkvapkané fazuľové klíčky, hrach, krevety a spolu 2 minúty podusíme. Vajcia zmiešame s 2 PL ryžového vína a na panvici z nich na 2 PL oleja upečieme omeletu, ktorú nakrájame na malé kúsky. Primiešame ich spolu so zvyšným ryžovým vínom, ustricovou a sójovou omáčkou a ryžou k ostatnej mase a ešte 2 minúty dusíme. Podľa chuti dosolíme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára