streda 15. marca 2017

Šošovicový krém

Pre 6 osob: 500 g sosovice, dostatocne mnozstvo vody na jej uvarenie, sol, korenie, 1 PL rasce, cibula, lyzicka masla, stava z citrona, hrianky
Dobre umytu sosovicu dame varit na silnejsi ohen. Po zmaknuti ju prepasirujeme, v pripade potreby mozno pridat trochu vody, v ktorej sa sosovica varila. Osolime, okorenime. Na mensej panvici trocha oprazime rascu a pomelieme ju potom mlyncekom na korenie. Na masle oprazime cibulku, pridame praskovu rascu a po minute miesania vlozime tuto zaprazku do teplej polievky. Potom spolu povarime 10 minut. Ak je polievka prilis husta kasovita, rozriedime ju troskou prevarenej vody. Polievku podavame pokvapkanu par kvapkami citrona a zajedamu ju hriankami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára