piatok 31. marca 2017

Štipľavý vývar so šošovicou

30 ml slnecnicoveho oleja, nakrajana cibula, 3 struciky podrveneho cesnaku, 1 CL struhaneho cerstveho zazvoru, 1 CL susenych podrvenych cili papriciek, 1 CL mleteho kuminu, 250 g sosovice, 750 ml kuracieho alebo zeleninoveho vyvaru, 1 CL citronovej kory, cerstvy koriander
Zahrejeme slnecnicovy olej na panvici na strednom plameni. Podusime cibulu jednu minutu, potom pridame cesnak, zazvor, cili a kumin. Miesame na strednom ohni 2 minuty. Pridame sosovicu a vyvar. Privedieme do varu, potom stisime plamen a nechame prikryte dusit 15 minut, kym nie je sosovica makka, pricom ju obcas pomiesame. Pridame trochu viac vyvaru, ak je jedlo prilis huste. Prisypeme citronovu koru a okorenime podla chuti. Ozdobime koriandrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára