Očistenú a nakrájanú zelenú fazuľku dáme na pekáč, do ktorého sme dali masť a spolu s cibuľkou speníme. Do toho pridáme na drobné kúsky narezanú zelenú papriku a všetko to trochu opečenieme. Potom pridáme ošúpané a rozštvrtené rajčiaky, 1,2 litra vody, koreniny, soľ, všetko dobre rozmiešame a v tlakovom hrnci dusíme 15 - 20 minút. Keď sú už uvedené suroviny mäkké, pridáme do nich smotanu alebo šľahačku a podľa potreby ochutíme. Podávame so zemiakmi alebo chlebom.
Tipy : Fazuľkový paprikáš môže slúžiť aj ako príloha k pečenému mäsu, k minútkam, opekanej klobáse a podobne. Môžeme ho spestriť aj párkami nakrájanými na kolieska alebo bravčovým či teľací mäsom, narezaným na kocky alebo rezance.
V zimnom období môžeme rajčiaky a papriky nahradiť konzervovaným lečom alebo nakladanou zelenou fazuľkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára