Na 1 plech: 60 g masla, 80 g muky, stipka soli, 2 vajcia
Plnka: konzerva bielej fazule, 2 avokada, paradajka, cervena cibula, 1/2 salatovej uhorky, strucik cesnaku, stava z citrona, sol, kajenske korenie, niekolko salatovych listov
Do hrnca dame zovriet 150 ml vody, maslo a sol. Naraz vsypeme vsetku muku a miesame tak dlho, kym sa cesto neoddeluje ododna. Hrniec odstavime a cesto nechame vychladnut. Potom elektrickym slahacom zaslahame vajcia, kym cesto nieje hladke. Ruru predhrejeme na 220 stupnov a plech vylozime papierom na pecenie. Z cesta sformujeme na plech 6 kopcekov s priemerom 7,5 cm. Veterniky pecieme 18-20 minut dozlatista. Na plnku zmixujeme fazulu. Duzinu z avokada vyskrabeme lyzicou do misy a roztlacime vidlickou. Pridame fazulovu kasu, citronovu stavu a premiesame. Paradajky, uhorku a cibulu nakrajame nadrobno. Cesnak prelisujeme. Vsetko pridame do zmesi, premiesame a dochutime solou a kajenskym korenim. Veterniky jemne narezeme, naplnime plnkou, mozeme ozdobit salatovymi listami a podavame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára